Vauvahieronta

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

Vauvahieronta on läheisellä ja hellivällä tavalla vauvaa rentouttavaa hierontaa ja sillä voidaan lievittää koliikkikipuja, edistää ruuansulatusta, kehittää vauvan itsetuntoa, luottamusta, lihasten ja liikkeiden hallintaa, edistää fyysistä kasvua ja parantaa vauvan keskittymiskykyä. Sillä on havaittu olevan vaikutusta myös vauvan sosiaaliseen aktiviivisuuteen ja vauvan kiinnostukseen ympäristöönsä.

Hieronnalla voidaan edistää yhteyden saamista lapseen, lisäämään turvallisuutta ja läheisyyden tunnetta. Päivittäisellä hieronnalla saadaan mukavasti hiljaisuuden ja keskittymisen hetki, joka on yhtä hoitava niin lapselle kuin vanhemmalle.

Iho on kehon suurin tuntoelin. Lapsen ymmärtämä ja tunnistama tunnepohjainen kieli luodaan kosketuksen kautta. Kevyt, rauhoittava hieronta auttaa syntymän jälkeisessä muutoksessa, poistaa kipuja ja luo luottamusta vanhempiinsa.

Lapset kaipaavat turvaa, hellittelyä ja rakkautta. Silloin lapsesi saa paremmat edellytykset kasvaa niin henkisesti kuin psyykkisesti. Lapsi voi tulla hierontaan minkä ikäisenä tahansa. Aluksi itse hieronta aloitetaan pikkuhiljaa, noin 20-30 min kerrallaan.  Kun lapsi on tottunut hierontaan, hieronta-aikaa voidaan kasvattaa. Hierontaotteet ovat rauhallisia ja kevyitä, jolloin lapsi tuntee olonsa turvalliseksi, sekä hieronnan miellyttäväksi ja rentouttavaksi.

Onko vauvallasi koliikkivaivoja?

Rentoutuminen on tärkeä osa koliikkivauvan hoitoa. Rentoutunut lapsi nukkuu hyvin. Koliikkiin voi olla monia eri syitä. Yleisin on lapsen kehittymätön ruoansulatusjärjestelmä. Vauvahieronnalla on saatu hyviä tuloksia kipujen lievittäjänä. Ennen vauvahieronnan alkua käydään läpi vauvan päivärytmiä ja muita huomioonotettavia asioita. Vauvahieronnalla on saatu hyviä tuloksia kipujen lievittäjänä.

Tule vauvasi kanssa vauvahierontaan, opetan vanhemmille myös tekniikan, jotta hoitoa voidaan jatkaa kotona. Hieronnalla parannetaan lapsen hermoston kasvua, immuniteettiä sekä ruuansulatusta.

Hieronnan ajankohta olisi hyvä valita silloin kun vauva on tyytyväinen ja kylläinen. Ei kuitenkaan heti ruokailun jälkeen.

Ensimmäinen kerta 48 €, seuraavat kerrat 40€.

Suositeltava hoitojakso on 2-3 kertaa ja vanhemmat voivat jatkaa vauvan hierontaa kotona.