Nyt voi taas tehdä ihanaa horsmankukkajuomaa! Helppo tehdä ja lopputulos on kauniin väristä ja lisäksi hyvän makuista juomaa.

Horsmankukkajuoma on todella hieno pohja esim. kesän/syksyn juhlien booliin. Varmasti kaunein booli. Sitten voit myös testata kuplien kanssa, eli lisää vaikka puolet Vichy-vettä tai vastaavaa juomaa. Sitruunalimu saattaa olla myös hyvä vaihtoehto. Horsmankukkajuoma on hyvä tervetuliaisjuoma ja kilistellähän voi aina vaikka minkä kunniaksi. 🙂

 

Tässä ohje horsmankukkajuomaan (1 litra) :

Kerää pelkkiä kukkia, itse keräsin ensin paperipussiin. Sitten ne pitää putsata ja huuhdella. Puoli litraa kukkia riittää yhteen satsiin.

 

Liota kukkia kylmässä vedessä, jotta kaikki hyönteiset lähtevät, jos niitä on. Sitten vielä siivilän läpi huuhtelut.

  • Laita huuhdellut kukat kuumuutta kestävään astiaan.
  • Purista puolikas sitruunan mehu kukkien päälle. Voit myös raastaa sitruunan kuorta sekaan (pese hyvin kuori)
  • Jos aiot säilöä juomaa pitkäksi aikaa, lisää vielä 0,5tl sitruunahappoa joukkoon.
  • Kuumenna erikseen 1 l vettä kiehuvaksi ja kaada se kukkien päälle.
  • Anna seoksen hautua kannen alla vähintään pari tuntia tai yön yli jääkaapissa.
  • Siivilöi sen jälkeen kukat pois ja kaada jäljelle jäänyt punainen neste kattilaan. Lisää nesteeseen 1-1,5 dl sokeria tai oman maun mukaan. Kuumenna liedellä, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen.
  • Jäähdytä, ja juoma on valmista. Juoma säilyy jääkaapissa ainakin muutamia päiviä ilman sitruunahappoakin. Jos teet isomman satsin, niin pullota puhtaisiin lasipulloihin ja säilytä viileässä.