Ayurvedinen kuumakivihieronta

 

Ayurvedinen Kuumakivihieronta  (Shila Abhyanga)

Kuumakivihieronta tehdään miellyttävän lämpöisillä kivillä, pehmeästi iholla liukuen. Kivet luovuttavat lämpöään syvälle lihaksiin ja koko keho rentoutuu. Kivet ovat luonnon hiomia basalttikiviä, ne tuntuvat iholla pehmeiltä ja jakavat lämpöä tasaisesti.

Vaikutuksia kehossa

Kuumakivihieronta on vanha hoitomuoto, jota on käytetty osana itämaista lääketiedettä, mm. Intiassa, Tiibetissä sekä Havaijilla. Kiviä on käytetty erilaisten kiputilojen hoidossa, puhdistushoidoissa ja hermostollisten ongelmien hoidossa. Ayurvedisessä kuumakivihieronnassa yhdistyvät intialaisen hieronnan ja lämpimien kivien rentouttava vaikutus. Lämmöllä on rauhoittava vaikutus hermostoon ja se tasapainottaa verenpaineen, sykkeen ja hengityksen nopeutta. Lihakset rentoutuvat ja jännitykset poistuvat, lämpö tunkeutuu syvälle kudoksiin. Lisäksi aineenvaihdunta tehostuu. Veri- ja imunestekierto lisääntyy. Hieronta tasapainottaa kokonaisuudessaan, laukaisee tehokkaasti stressiä, purkaa jännityksiä ja rauhoittaa mieltä. Se parantaa koko elimistön toimintaa. Rentoutuminen on tärkeää, varsinkin nykypäivän kiireessä. Aivojenkin täytyy välillä saada olla ajattelematta ”mitään”.

Kaikille lämpö ei kuitenkaan sovi ja muutenkin hoitajan täytyy tietää asiakkaansa terveydentila, toiveet ja asiat jotka täytyy ottaa huomioon. Hierontahoito täytyy olla aina miellyttävä ja kivuton kokemus. Silloin siitä saadaan parhaat tulokset sinun hyödyksesi.

Näissä tapauksissa kuumakivihieronta ei sovi sinulle:

Raskaus, sydänsairaudet, iho-ongelmat, juuri tehty leikkaus, isot suonikohjut tai tulehdus kehossa.

Mikäli et yleensäkään pidä lämpimästä (tai kuumasta), kuten saunasta, keho sanoo, että ei sovi sinulle. Lääketiede kehottaa välttämään lämmön käyttöä sellaisissa tilanteissa, joihin liittyy akuutti vamma, turvotus, ihottuma, avoimet haavat, pahanlaatuiset kasvaimet, heikentynyt tunto ja sydänsairaudet.

Käytännön tietoa

Kivillä hierottaessa käytetään lämmitettyä öljyä apuna, jotta kivet liukuvat miellyttävästi, eikä tule liian suurta kitkaa. Iho saa siis myös ravitsevan hoidon siinä samalla. Luomu seesamöljy sopii yleensä kaikille.

Koska kuumakivihieronta tehdään koko vartalolle, riisuudut alushoususillesi. Olet pyyhkeiden alla, intiimialueita ei paljasteta. Vatsallasi ollessasi myös osaksi pakara-alueita hierotaan, koska ne ovat tärkeitä alueita kokonaisuuden kannalta. Aluksi olet siis hoitopöydällä vatsallasi ja laitan selän lihaksiasi lämmittämään muutamia lämpimiä kiviä (pieni pyyhe kivien ja ihon välissä). Varsinainen hieronta aloitetaan jaloista, oikea jalka ensin, sitten vasen. Jalkapohjat myös. Varpaat saavat omat varvaskivet lämmittämään ja rentouttamaan. Siitä edetään kehoa ylöspäin, selkää, kylkikaaria, lonkan aluetta, pakaraa, lapaa ja hartioita.

Kun oikea ja vasen puoli käsitelty, käännyt hoitopöydällä selällesi. Asettelen taas lämpimät kivet muutamaan kohtaan rentouttamaan kehoasi.(Huom! kuumia kiviä ei koskaan jätetä suoraan iholle, vaan paikallaan olevat kivet tuottavat lämpöä miellyttävästi pyyhkeen läpi.) Hieronta jatkuu nyt vasemmasta jalasta ja taas saat varpaillesi varvaskivet lämmittämään. Sitten oikea jalka samoin. Siitä hieronta etenee oikeaan käteesi; kyynärvarteen, kämmeneen, olkavarteen. Samoin vasen puoli. Sitten onkin vatsan vuoro. Rauhallisesti ja miellyttävästi hieron vatsan aluettasi. Sen jälkeen onkin rinnan ja niskan alueet, sekä lopuksi kasvot. Mikäli et halua jotakin aluetta hierottavan, voit rohkeasti kertoa sen minulle.

Kuumakivihieronta on ihana ja rentouttava hoito, mutta teholtaan paljon muutakin.
Se on myös kiva antaa lahjaksi!

Tervetuloa!
– Susanna –

Kuumakivihierontojen pituudet:
Selän alueelle 45 min
Hinta: 100 €

75min
Hinta: 120 €

90min
Hinta: 130 €

(sisältää alv 24%)

Voit käydä varaamassa ajan hierontaan tästä https://hierontavantaa.fi/ajanvaraus/