Hermoratahieronta

Hermoratahieronta

Kokonaisvaltainen hermoratahieronta perustuu fysiologiaan ja anatomiaan. Hermoratahieronnassa käytetään osittain myös perinteisen kiinalaisen lääketieteen oppeja hyväksi. Akupainantatekniikalla manuaalisesti käsittelemällä ääreishermostoa, tehostetaan keskushermoston ja aivojen toimintaa ja sitä kautta vaikutetaan kehoa säätelevien ja huoltavien elinten toimintaan. Manipuloimalla ääreishermostoa, pyritään herättämään kehon oma puolustusmekanismi ja vapauttamaan keho kivuista sekä kroonisista vaivoista.

Ääreishermoston tehokuntoutushoito

Alkuperäisessä kokonaisvaltaisessa hermoratahieronnassa hoitaja stimuloi painallus-pyöritystekniikalla hoidettavan ääreishermostoa, jolloin hermosolun tuoja- ja viejähaarojen yhteys aivoihin tehostuu. Aivot ”käsketään” hoitamaan tehtäviään, eli koko keho saadaan toimeliaammaksi.

Kokonaisvaltaista hoitoa

Hermoratahieronnassa hoidetaan syytä, mistä oireet, vaivat tai sairaus johtuvat. Teen jokaiselle yksilöllisen hoitosuunnitelman, käyttäen hoitokarttoja Sinun senhetkisten kiputilojesi, vaivojesi tai sairautesi mukaisesti. Huomioin myös päähermoradat, vuorovaikutuslihakset, vastakappaleet ja selkäydinhermojen (nikamien) yhteistyön. Parin-kolmen ensimmäisen hoitokerran aikana keho herätellään reagoimaan ja seuraavissa hoitokerroissa paneudutaan lisää Sinun vaiva-alueihisi, pureudutaan lisää oireiden aiheuttajaan. Suunnittelen seuraavat hoidot yksilöllisten tarpeiden mukaisesti ja valitsen parhaimmat hoitokartat. Joka hoitokerralla käydään koko keho läpi. Tehokuntoutus on fysiologiaan perustuvaa hoitoa, jolla autetaan kehon omia parannusvoimia saattamaan keho takaisin normaalitilaan, jolloin sairauksien syyt poistuvat.

Hermoratahieronta on tehokasta tukihoitoa perinteisen koululääketieteen rinnalla – Tällöin yhdistyy oireiden ja niiden syyn hoito.

Pinnetilat

Usein monia kipuja ajatellaan johtuvan ”kulumista”, mutta ne voivat johtua myös pitkittäishermotuksen tai poikittaishermotuksen ”pinnetilasta”. Pitkittäishermotus ohjaa meidän jalkojen, käsien ja kasvojen lihaksia. Sen ”pinnetilat” ilmenevät mm. lihassärkyinä, nivelvaivoina, tunnottomuutena, puutumisena, lihaskouristuksina, suonenvetoina, lihassurkastumisena, lihashalvauksena jne.

Poikittaishermotus ohjaa lähinnä tahdosta riippumattomia toimintoja, kuten suoliston toimintaa (ruoansulatus!) ja sisäelimiä. Sen ”pinnetilat” ilmenevät mm. vatsavaivoina, niistä johtuvana aamupäänsärkynä, migreeninä, kilpirauhas-, maksa-, munuais-, haimavaivoina, hiiva- ja virusongelmina jne.

Kehon hormonaalinen toiminta

Kokonaisvaltaisella hermoratahieronnalla pystytään vaikuttamaan myös meidän hormoneja tuottaviin umpieriterauhasten toimintaan! (aivolisäke, hypotalamus, mantelitumake, käpylisäke, kateenkorva, kilpirauhanen, lisäkilpirauhanen, haima, lisämunuaiset, sukupuolirauhaset) Ne ovat tärkeitä elimiä kehon ohjauksen ja huollon lisäksi meidän henkisen hyvinvoinnin kannalta.

Rentouttavaa

Hoito on tehokasta, mutta lempeää ja rentouttavaa. Hermoratahieronta on palauttavaa hoitoa urheilusta ja muista rasituksista.

Kokonaisvaltaisessa hermoratahieronnassa käsitellään koko keho päästä varpaisiin. Hoidossa käsitellään pehmeästi sormenpäillä hieroen pää, yläraajat, alaraajat ja selkä. Käsittely on täysin kivutonta. Hoidon jälkeen olo on rauhoittunut ja rentoutunut, useat jopa nukahtavat hoidon aikana.

Kuinka usein hoidot ovat?

Hermoratahierontaa suositellaan otettavan aluksi tiheämmin, viiden kerran sarjahoitona, noin viikon välein. Tällöin keho saadaan työskentelemään aktiivisesti ja puhdistumaan, sen jälkeen hoitoja jatketaan harvennetusti yksilöllisen hoitosuunnitelman mukaisesti. Vaivat ja kivut ovat yleensä tulleet viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana ja niiden hoidossa tarvitaan pitkäjännitteisyyttä. Joskus tarvitaan kuukausienkin hoitoa harvenevin hoitokerroin. Hoidoilla on saatu erittäin hyviä tuloksia, mutta kaikille ei voi taata samaa tulosta. On muistettava, että me jokainen olemme yksilöitä. Hoidon tulokset ovat yleensä pysyviä. Voit ottaa myös hoitoja pelkästään ennaltaehkäisevästi.

 Mihin vaivoihin ja sairauksiin hermoratahieronnalla on saatu apua?

 • päänsärky
 • migreeni                  
 • jännitys
 • niska-hartiakivut
 • selkän kivut ja säryt
 • iskiasvaivat
 • yleinen lihaskireys
 • ylä- ja alaraajojen säteilykivut ja puutumiset, esimerkiksi rannekanavaoireyhtymä, tennis- tai golf-kyynärpää
 • kolmoishermovaivat
 • unettomuus
 • allergiat
 • astma
 • fibromyalgia, reumaattiset oireet
 • yleiset nivelkivut, jolloin vaikutetaan nivelruston verenkiertoon, aineenvaihduntaan ja ympäröiviin kudoksiin
 • vatsavaivat, ruoansulatus- ja imeytymishäiriöt
 • hormonaaliset vaivat
 • huimaukset
 • raajojen ”kylmääminen”, verenkiertoa ja hermotuksia parantamalla
 • neurologiset sairaudet
 • epämääräiset kivut ja oireet, joihin ei ole löydetty varsinaista diagnoosia                                                    

Koko kehon elintoimintoja elvyttävänä hoitona se toimii myös erinomaisena nesteenpoistajana ja kehon kokonaisvaltaisena puhdistajana, se auttaa ravinteiden imeytymisessä ja hormonitoimintojen tasapainottamisessa. Hermoratahieronta onkin mitä parhainta hoitoa kehon erilaisissa häiriötiloissa ja terveyden hoitokeinona yksi kokonaisvaltaisimmista hoitomuodoista.

Paranemiskriisi?

On hyvä muistaa, että joillekin hoito voi aluksi aiheuttaa jopa pahenemista tai ohimeneviä tuntemuksia huonompaan suuntaan. Näin käy erityisesti kroonisissa sairauksissa, joissa on tyypillistä runsas kuona-aineiden kertyminen kudoksiin. Ns. paranemiskriisin aiheuttaa kuona-aineiden tehokas poistuminen kehosta erityselinten toiminnan tehostuessa eli kehosta poistuu valtava määrä kuona-aineita ja myrkkyjä. Kun keho puhdistuu tällä tavoin, sen erityselimet (maksa, munuaiset, keuhkot, iho) joutuvat suuren työtaakan alle. Tästä puhdistumisesta johtuen voit tuntea voinnin heikentymistä ja liiallisesta eritystoiminnasta johtuvia oireita, kuten päänsärky, liman eritys, kivut, ihottuma, kuume, pahanhajuinen hengitys, vatsan toiminnan vilkastuminen jne. Oireet ovat kuitenkin aina ohimeneviä, eikä niitä tarvitse pelästyä. Kaikille niitä ei edes tule, tai ne ovat niin lieviä, ettet niitä suuremmin huomaakaan. Paranemiskriisin alkaessa hoitoja ei saisi keskeyttää, ne ovat vain osa paranemista ja kohti parempaa vointia. Hoitojen jälkeiset tuntemukset ovat myös yksilöllisiä; jotkut ovat sen jälkeen elinvoimaisia ja energisiä, toiset taas kaipaavat lepoa. Kuuntele mitä kehosi tarvitsee ja toimi sen mukaisesti.

Kenelle hermoratahieronta sopii ja kenelle ei?

Hermoratahieronta sopii lähes kaikille, myös lapsille. Se saisi mielellään kuulua ihmisen ”huoltosuunnitelmaan” koko elämänkaaren ajan, unohtamatta nuoruusaikaa, vaihdevuosiaikoja ja vanhuutta.

Raskaana olevat eivät voi tulla hermoratahierontaan, mutta synnytyksen jälkeen olet kyllä tervetullut! Jos olet ollut leikkauksessa, odota että olet täysin toipunut, 4-8 viikkoa. Kysy tarkempi ohje minulta.

Käytännön tietoa

Kokonaisvaltainen hermoratahieronta kestää yleensä noin 2 tuntia. Vähintään 1,5 tuntia. Hoito kestää näinkin kauan, koska aina käydään läpi koko keho, ei pelkästään tietty alue. Varaa siis hoitokertaan aikaa kaksi tuntia. Riittävä hoitoaika varmistaa sen, että hermosto ”ennättää mukaan hoitotapahtumaan” ja saavutetaan riittävä lepotila. Usein asiakkaat nukahtavat hoidon aikana hetkeksi, mutta se ei haittaa mitään, vaan se onkin hyvä rentoutumisen kannalta.

Hoitoalue on päästä varpaisiin, lukuun ottamatta vatsan aluetta.

Hoidon aikana kevyt vaatetus, mielellään alusvaatteisillaan tai toppi + shortsit. Olet pyyhkeiden ja vilttien alla, joten kylmä ei pääse tulemaan. Vain kulloinkin vuorossa oleva käsiteltävä alue on paljaana ja sujahtaa takaisin peiton alle käsittelyn jälkeen.

Ennen hoitojakson aloittamista käyn läpi yksilölliset hoitokartat ja suunnittelen jatkotoimenpiteet.

Hinta noin 2 tunnin hoidolle on 119  (sisältää alv 24%)

Täältä voit varata ajan hermoratahierontaan:  Ajanvaraus