Haaveet ja tavoitteet

Sinulla on varmasti haaveita ja tavoitteita, jotka haluaisit saavuttaa, mutta ”työkalut” ovat vielä hukassa? Kuuntele ja seuraa niitä, jotka ovat jo tehneet saman. Jos haaveenasi on olla vaikka hyvä näyttelijä, olisiko parempaa opettajaa kuin Vesku Loiri, Seela Sella, Krista Kosonen, Jussi Vatanen jne. … Jos haluat hyväksi laulajaksi, kysyisitkö neuvoa Karita Mattilalta tai Jenni Vartiaiselta, miten he ovat päässeet eteenpäin? Jos suuri haaveesi olisi tulla huippu jääkiekkoilijaksi, olisiko paras opettajasi vaikkapa Teemu Selänne? Tai jos haaveenasi olisi tehdä laadukkaita pukuja, olisiko parasta olla sellaisen räätälin oppipoikana, jolla on niiden tekemisestä jo vuosikymmenien kokemus ja joita kaikki haluavat? Seuraa ja kuuntele niitä, jotka jo tietävät miten se tehdään, niin pääset helpommalla! Kaikki ovat aloittaneet nollasta. Älä kysy neuvoja niiltä, joilla ei ole kokemusta, vaan niiltä jotka ovat käyneet kivisen polun päämäärän saavuttamiseksi, he ovat parhaita opettajiasi! Tie on aina kuoppainen, usko aina itseesi, Sinä pystyt, Sinä voit olla vaikka mitä! Polkusi kohti haaveita tulee olemaan elämyksiä täynnä!

Miten?

Jos olet umpikujassa, etkä tiedä mitä haluat tehdä ”isona”, voit tietoisesti alkaa ”rakentamaan” itsellesi uutta suuntaa. Käytä ensin aikaa siihen, että kartoitat itsellesi ne tavoitteet jotka haluat saavuttaa. Tee itsellesi ”unelmataulu”. Osta esimerkiksi iso valokuvakehys tai taulun kehykset. Jos ei ole niihin varaa, leikkaa iso pahvi ”unelmataulun” pohjaksi. Leikkaa lehdistä tai tulosta netistä kuvia, jotka kuvaavat haluamiasi asioita. Siellä voi olla henkistä tasapainoa, matkustelua, uusi koti, upea auto, ystäviä, rahaa, oma saari, terveysremontti, pelipaidan numero, esiintymislava tai ihan mitä tahansa josta SINÄ haaveilet. Voit myös kirjoittaa sanoja jotka kuvaavat tavoitteitasi. Mieti myös se tunnetila, kun olet saavuttanut nämä asiat. Miltä tuntuu, kun esimerkiksi olet esiintymislavalla tai saat ensimmäisen kerran pukea pelipaitasi päälle tai astut sisälle ihanaan uuteen kotiisi! Tunne myös tuoksut, miltä uusi autosi tuoksuu? Tai miltä luonto tuoksuu, oma saari? Miltä minä näytän, kun voin hyvin? Uskalla haaveilla isosti. Sitten kun olet käynyt läpi haaveesi ja tavoitteesi, tulet huomaamaan, että pikkuhiljaa alat menemään niitä kohti! Tiedostaen tai tiedostamatta. Alitajuntasi tekee valintoja, joita et ehkä ennen olisikaan tehnyt. Sinulla on päämäärä. Vedät puoleesi asioita mitä ajattelet! Laita taulusi paikkaan josta näet sen joka päivä. Lisäksi ole onnellinen juuri nyt, aloita se jo heti, se on osa kehittymistäsi. Kaikki menee paremmin kun on hyvä fiilis!

Yksi tehokas tapa auttaa pääkoppaasi kulkemaan oikeaan suuntaan; Lue kirjoja. Kokeneet ammattilaiset ovat jo kirjoittaneet kirjoja, koska he haluavat auttaa muitakin menestymään. Opettele sama taito miten nämä kokeneet ihmiset ovat päässeet tavoitteeseensa. Menestyneet ihmiset lukevat paljon kirjoja. Kehitä itseäsi. Ja kun olet päässyt tavoitteeseesi, auta muita. Siten opit vielä lisää ja se antaa sinulle itsellesikin paljon. Alla muutamia suomenkielisiä kirjoja mitä olen lukenut ja suosittelen muillekin. Kirjojen suosittelu ei hyödytä minua mitenkään taloudellisesti, mutta se tuo minulle hyvän mielen, jos olet niistä jotain oivaltanut! Ne antavat sinulle neuvojen lisäksi erilaisia näkökantoja asioihin. Hyviä kirjoja on vaikka kuinka paljon, itsellänikin on aina jokin menossa.

-Susanna-

 

Asenne (Earl Nightingale)

Ajattele oikein, Menesty (Napoleon Hill)

Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa (Dale Gardegie)

Vetovoiman salaisuus (Michael Losier)

90 päivää voittoon (Ørjan Sæle)

Rikas nainen (Kim Kiyosaki)

Bisneskoulu – Ihmisille, jotka haluavat auttaa muita ihmisiä (Robert T. Kiyosaki ja Sharon L.Lehter)

Rikas Isä, köyhä Isä (Robert T. Kiyosaki ja Sharon L.Lehter)

Mietiskellen menestykseen (Chade-Meng Tan)

Tahdonvoima, ihmisen suurin vahvuus (Roy F. Baumeister & John Tierney)

Suoramyynnistä valtavirtaa (Manu Rekola)

Johtajan käsikirja (Manu Rekola)

Rohkeasti puhumaan – Luonteva esiintyminen (Mari Aulanko)

Sankari (Rhonda Byrne)

Sun Jeesi kirjasuosituksia