Nyt kun luonnosta saa kaikkea hyvää ja terveellistä, olen innostunut tekemään päivittäin erilaisia smootheja. Smoothien avulla saa helposti päiväannoksen kasviksista, marjoista ja hedelmistä, joita pitäisi syödä puoli kiloa päivässä. Tänään tekaisin pikaisesti tällaisen makuelämyksen:

Loraus 4 hedelmän täysmehua (makeuttamaton ja lisäaineeton)
Pala keräkaalia
Muutama lehti jääsalaattia
Vettä vielä nesteeksi lisää
Raparperia pilkottuna
BalanceShake- jauhetta omega3:n saamiseksi (+muita vitamiineja, betaglukaaneja ja proteiinia)
Tuoretta persikkaa
Yrttejä:
– persiljaa
– suklaaminttua (uusi tuttavuus)
– hieman tuoretta inkivääriä raastettuna

Lopputulos maun suhteen oli mahtavan hyvää!!! 😀

Tuo yrtti suklaaminttu on tosiaan uusi ja ostin sen eräänä päivänä käydessäni Viherpajassa. Se toi ihanaa raikkautta.  Sitä voi lisätä mihin tahansa, sopii kuulemma esimerkiksi vesimeloonin kanssa tosi hyvin. Pitääkin testata sitä. Usein laitan smoothieen mustikoita tai mansikoita, joita löytyy vielä pakastimesta. Pähkinät ja siemenet ovat hyviä. Jos tarvitsee makeutta, juoksevaa hunajaa kannattaa laittaa sokerin sijasta. Itse sain juuri ystävän kautta ostettua taivaallisen ihanaa metsähunajaa.
Tämä ei tule olemaan päivän ainut smoothie, myöhemmin tekaisen taas jonkun toisenlaisen 🙂

Terveisin Susanna

Smoothie

Smoothie