Tästäpä saat vähän ideoita, mitä luonnonkasveja voit käyttää kesällä vihersmoothien tekemiseen ja saat paljon hyviä vitamiineja kehosi käyttöön. Margit, joka on asiakkaani, on perehtynyt paremmin kuin hyvin luonnonkasvien hyödyntämiseen. Eilen hän toi minulle itse tekemäänsä vihersmoothia, jossa oli nämä kaikki alla olevat ainesosat! Ja kyllä oli todella hyvää! 🙂  Osan näistä voit kerätä luonnosta aivan ilmaiseksi. Näitähän voi myös pakastaa tai kuivata, niin saat talvellakin hyvää lisäystä ruokavalioosi. Esimerkiksi voikukan lehdet sisältävät noin kolminkertaisen määrän miltei kaikkia ravinteita verrattuna muihin salaattikasveihin. Voikukassa on runsaasti erityisesti C- ja A-vitamiinia, rautaa ja kalsiumia. Voikukka ei kerää nitraatteja itseensä, joten se sisältää niitä vähemmän kuin viljellyt salaatit. Salaatiksi kannattaa kerätä nuoria lehtiä. Apilan lehtiä ja kukkia voi myös syödä, niissä on paljon vitamiineja, lehdissä varsinkin on runsaasti C-vitamiinia ja proteiinia. Kukista saa hyvää teetä. Kukissa on flavoneita ja isoflavoneita.

Sun Jeesi, voikukan lehti, hierontavantaa.fi

Sun Jeesi, hierontavantaa.fi, mustaviinimarja

Suosittelen ottamaan selvää, miten voit hyödyntää enemmän luonnossa kasvavia vitamiinipommeja ruokavaliossasi. Nyt vain keräämään ja vaikkapa smoothia tekemään!

Aineksia Margitin kesäiseen vihersmoothieen:

Basilika
Sitruunatinjami
Oregano
Sitruunamelissa
Minttu
Piparminttu
Väriminttu
Pinaatti
Nokkonen
Persilja
Valkosipulin naatit
Sipulin varret
Ruohosipuli
Mustaherukan lehdet
Mansikan lehdet
Vadelman lehdet
Yleinen poimulehti
Apilan lehdet, puna + valko
Rosmariini
Laventeli
Chlorella jauhe
Orasjauhe (vehnä+ohra)
Hunaja
Banaani
Jogurtti
Voikukan lehdet + kukat
Pähkinöitä
Vesimelonia
Suolaa vähän
Orvokin kukat + lehdet
Salvia
Raparperi
Metsämansikka
Vesiheinä
Tomaatti
Kurkku

Näistä aineksista sitten vaan drinkkiä tekemään!  🙂

Terveisin Susanna

Sun Jeesi, hierontavantaa.fi viinimarjapensas