Jääkiekkokauden taas alkaessa ja innokkaana jääkiekon ystävänä, odotan itsekin tulevia pelejä ja sitä ihanaa fiilistä mikä on jääkiekkomatsin katsomossa, ja tietty koko hallissa. Kaikilla on energiat katossa! 🙂 Suomalaiset ovat kiekkokansaa…

Jääkiekko on fyysistä ja nopeatempoista urheilua, jossa pelaajan on oltava täydellisessä kunnossa, jotta jaksaa treenata ja pelata viikosta toiseen ja läpi kauden. Fyysinen ja henkinen puoli täytyy olla täysin balanssissa. Omat poikanikin ovat harrastaneet jääkiekkoa ja tiedän kuinka paljon pelaaja laittaa itsestään peliin, ainakin jos haluaa olla siinä hyvä. Samat asiat tulevat tietty esille muissakin lajeissa.

Olin viikonloppuna tilaisuudessa, jossa lavalla käväisi entinen ammattijääkiekkoilija Markus Helanen kertomassa omaa tarinaansa jääkiekkoilijan urastaan ja loukkaantumisestaan. Siinä kuunnellessa herkistyi koko sali. Markus kertoi, miten suurta osaa loukkaantuminen kaiken kaikkiaan kosketti, elämä muuttui, mikään ei toiminut ja lähes kaikki ympäriltä kaikkosivat. Helanen loukkaantui harjoitusottelussa 20.8.2005 Pietarin SKA:ta vastaan, kun oma puolustaja törmäsi vahingossa Helaseen kohtalokkain seurauksin. Helanen pelasi avauserän loppuun saakka, mutta ei ole enää sen jälkeen pystynyt pelaamaan.

Helanen kertoi yleisölle, kuinka elämä tuntui menneen pilalle. Lupaava jääkiekkoura päättyi. Hän oli 100 prosenttisesti kykenemätön jatkamaan ammattiaan. Tilalla oli aivovamma. Jatkuvia olivat vain päänsäryt, muistin pätkiminen ja univaikeudet. Keskittyminen oli vaikeaa ja pienetkin asiat veivät voimat.

Sun Jeesi hierontavantaa.fi, Markus Helanen vaihtoi öljyt

Nyt Markus on saanut apua vuosien jälkeen, kuten hän itse sanoo; ”öljyjen vaihdosta”. Markus kertoi saaneensa loukkaantumisesta johtuvaan kipuhelvettiin apua. Jotkut ehkä tietävät, että omega 3 –rasvahapot vaikuttavat juuri aivojen toimintaan suotuisasti. Kehoa saadaan ns. balanssiin, kun saadaan oikeantyyppistä öljyä. Tieteellisiä tutkimuksia siitä on vaikka kuinka paljon…  http://ebm.sagepub.com/content/233/6/674.short

Vaikka diagnoosi on kuitenkin vielä sama, Markus kertoo, että kohentuneeseen olotilaan on vaikuttanut kehon rasvahappotasapainon kuntoon laittaminen. Vuosikausia hän on syönyt vahvoja särkylääkkeitä, mutta nyt on päässyt niistä lähes kokonaan eroon. Iltasanomien jutussa Helanen kertoo:  ”Aiemmin olin kuin kaksitahtimoottori ilman öljyjä ja nyt tuntuu siltä, että kone on nelitahtinen ja siinä on tuoreet öljyt.” Niinpä! 🙂 Markuksella tämä sama öljy, jota itsekin olen jo yli 2 vuotta käyttänyt, BalanceOil toimii! Itse olen siitä saanut avun, mutta olen iloinen, että siitä on saanut niin monet muutkin avun.

Aleksander Barkov on kuulemma myös alkanut käyttämään kyseistä BalanceOilia, kuten myöskin koko Lahden Pelicans –jääkiekkojoukkue! Jääkiekkoilijat ainakin haluavat pysyä kunnossa 🙂

Öljy on pelkästään luonnollinen lisäravinne, eikä lääke, mutta siinä on se mitä kaikki tarvitsevat; lapsi jo kohdussa ja vanha vaari vielä kiikkustuolissa. Välttämättömät rasvahapot ja antioksidanttisuojan.

Sun Jeesi hierontavantaa.fi Markus Helanen Iltasanomat
Kuva: Iltasanomat/Jari Jokinen

Markus Helanen, Helsingin Jokereiden kasvatti, Lukossa, Kiekko-Vantaassakin pelannut, pelasi viimeisen ottelunsa Lahden Pelicansien paidassa.
Helanen on myös pelannut Pohjois-Amerikan yliopistosarjassa. Hänet on valittu kahdesti yliopistosarjajoukkueensa parhaaksi pelaajaksi kauden lopussa.

Tässä Iltasanomat kirjoittaa juttua ”öljyjen vaihdosta”
https://plus.iltalehti.fi/kiekkomaalivahti-markus-helanen-oljyjen-vaihto-auttoi-aivovammaan/

Tästä pääset katsomaan kohtalokkaan törmäyksen. Näyttää iisimmältä mitä sitten olikaan…
http://www.iltasanomat.fi/urheilu/art-2000001081812.html

Lopuksi; Jos mitään muuta et halua muuttaa ruokavaliossasi, niin älä tingi ainakaan laadukkaasta öljystä. Meidän aivot on 60% rasvaa ja sinä päätät millaista öljyä siellä ainutlaatuisessa pääkopassasi on käytössä. Katso, että saat riittävästi Omega3:n sisältämiä EPA- ja DHA-rasvahappoja joka päivä. Olet ehkä kuullut välttämättömistä rasvahapoista. Kaikki solut tarvitsevat niitä toimiakseen kunnolla ja niitä saadaan valitettavasti normaalista ruokavaliosta liian vähän. Ja lisäksi öljyssä täytyy olla antioksidanttisuoja, joka pitää öljyn tuoreena ja se myös imeytyy kehossasi. Härskiintynyttä öljyä ei kannata syödä. Itse kun olen niin tarkka, niin käytän tätä BalanceOilia, josta voi olla varma mitä se sisältää. Ja sormenpäästä tehtävällä verikokeella voi tarkistaa sen toimivuuden. Tähän mennessä on testailtu 155845 ihmistä. Itsekin teen näitä verikokeita ja lähetän laboratorioon tutkittavaksi. Punasolut ovat uusiutuneet 4:ssä kuukaudessa ja sen jälkeen näkee tuloksia. Älä tyydy huonoihin rasvoihin. Tee niinkuin jääkiekkoilijat; huolehdi öljyistä 🙂

Elämästä pitää nauttia!

terveisin
Susanna