Tanssi on mit√§ parhainta terveysliikuntaa ūüôā ¬†Itse olen el√§m√§ni aikana aina silloin t√§ll√∂in innostunut erilaisista tansseista. ¬†Kaksi vuotiaana, kun kotiamme laajennettiin, tanssin kuulemma rakennusmiehille olohuoneen p√∂yd√§ll√§ ¬†ja sain tanssimisesta aina markan palkaksi ūüėÄ Sitten lapsena menin balettitunnille. My√∂hemmin hiiret ottivat silloisesta verkkokellaristamme balettitossuni parempaan k√§ytt√∂√∂n. Eli tykk√§siv√§t jyrsi√§ ne omiksi pes√§tarpeikseen. No se siit√§…. √Ąitini k√§vi nuoruudessaan √Öke Blomqvistin tanssitunneilla ja sit√§ kautta √§itini opetti minulle paritansseja, mm. valssit, tangot, humpat ja jenkat onnistuu. Opin my√∂s rumban ja samban askeleita ūüėÄ Sitten my√∂hemmin innostuin Tanssiteatteri Raatikon jazztanssitunneista. Nekin tanssitossut h√§visiv√§t jonnekin…

Teini-i√§ss√§ diskomusa oli ihan taivaallista. Olisin halunut vain aina tanssia, se vei minut johonkin eri atmosf√§√§reihin. Ja viel√§kin olen kova tanssimaan diskoa ūüėÄ

Myöhemmin olen käynyt lanteita pyörittämässä latinomusan tahdissa Sambic-tunneilla. Sekin oli tosi kivaa ja menen varmaan taas jossain vaiheessa uudelleen. Zumbatunneilla olen myös käynyt Korso Gymillä Mari Sainion tunneilla. Nyt minulla on meneillään Commercial-tunnit StepUp- tanssikoulussa, jossa oma poikani opettaa. Siellä on kanssa ihan mahtavaa! Tanssi auttaa jaksamaan!

Tanssilla on paljon terveysvaikutuksia. Se vaikuttaa myönteisesti mm. hermoston toimintaan, lihasten hallittavuuteen, koordinatioon, reaktiokykyyn, nivelten toimintakykyyn, sydän- ja verisuonistoon, hapenottokykyyn ja aineenvaihduntaan.

Tanssi vaikuttaa myös aivojen toimintaan, se on mitä parhainta aivojumppaa. Nopeassa tahdissa koko keho on mukana, mikä on seuraava askel?, mihin suuntaan? jne.  Siinä ei paljon muita asioita pysty miettimään. Tunnepuoli saa myös harjoitusta tanssista, mieli ja keho tekevät yhteistyötä. Musiikki luo tunnelman, jota sinä itse yrität tulkita ja tuoda esiin. Tanssi on myös sosiaalista toimintaa, paritanssissa tehdään yhteistyötä, siinä tulee mukaan myös kosketuksen voima. Ryhmätanssissa tehdään yhteistyötä ryhmän kanssa ja iloitaan saavutuksista ja onnistumista. Aivan mahtavaa!

 

Suosittelen hyvinvoinnin lis√§√§miseksi my√∂s tanssia. Erilaisia tanssikouluja on runsaasti. Mene rohkeasti tunneille ja l√∂yd√§ oma tanssisi! ūüėÄ Tanssi auttaa jaksamaan.

Terveisin Susanna