Rasvahappotasapaino kehossa vaikuttaa erittäin moniin asioihin. Meidän täytyy saada tarpeelliset rasvat kehomme käyttöön oikeassa suhteessa, jotta solut toimisivat oikein. Omaa tilannetta ei oikein pysty tietämään, jollei sitä testata verikokeella.

Sinulla voi olla epämääräisiä tuntemuksia (väsymystä, päänsärkyä, unettomuutta, kipuja) tai suurempiakin, jotka voivatkin johtua matala-asteisesta tulehduksesta kehossasi. Se ei ole sama kuin akuutti tulehdus, johon esim. määrätään antibiootteja, vaan puhutaan “kroonisesta hiljaisesta tulehduksesta” (engl. inflammation).  Viimeistään oireiden ilmaannuttua, pitäisi herätä ja tarkistaa oma elämäntilanne; syötkö oikeanlaista ruokaa, nukutko, liikutko ja rentoudutko säännöllisesti ja tarpeeksi? Epätasapaino tuo ongelmia ja mahdollisia sairauksia. Monien sairauksien takana on tulehdustila kehossa. Pitkän ajan kuluessa voi puhjeta mm. diabetes, Alzheimer, syövät, tulehduksellinen suolistosairaus, masennus, allergia tai sydänsairaus.
On paljon helpompi yrittää estää sairauksia puhkeamasta huomioimalla pieniä asioita, kuin hoitaa sitten jo pitkälle edenneitä sairauksia. Usein niitä sitten putkahtaakin monia toisensa perään ja puhutaankin monisairaista.

Yksi syy matala-asteiseen tulehdukseen voi olla omega-6- ja omega 3-rasvahappojen epätasapaino.

Tasapainon hyödyt:
– Ihanteellinen aivojen toiminta *
– Tekee hyvää sydämelle *
– Tehostaa immuunijärjestelmän toimintaa *
Vaikuttaa mm.
Näkökykyyn, verenpaineeseen, lihasten terveyteen, ihon terveyteen ja elastisuuteen, solujen toimintaan, hiuksiin ja kynsiin, luuston terveyteen, poistaa oksidatiivista rasitusta.

Ja vielä todella paljon muuta. Itse nostaisin tärkeäksi esimerkiksi odottavien äitien tilanteen, jolloin sikiölle muodostuu hermosto, kudokset, verisuonet jne. siis kaikki! Odottavan ja imettävän äidin DHA-rasvahapon saanti auttaa sikiön ja rintaruokintaa saavan lapsen aivoja kehittymään normaalisti. DHA auttaa alle vuoden ikäisen lapsen näköä kehittymään normaalisti. EPA- ja DHA-rasvahapot edistävät sydämen normaalia toimintaa.

Jopa välttämättömien rasvahappojen (omega-6 ja omega-3) saamiselle on Pohjoismaisen ministerinousvoston ja WHO:n viralliset suositukset sydämen ja verisuonten terveyden edistämiseksi, mutta niistä ei mainita mitään terveyskeskuksessa. Miksiköhän?

* EU-komssion  säädökset 1924/2006 ja 432/2012

Itse olen testauttanut omat arvoni ja voin auttaa sinua tekemään samoin. Voit testauttaa omat rasvahappotasapainosi minun kauttani  https://hierontavantaa2.pm3.fi/tuote/rasvahappotasapaino/
Keho tarvitsee jatkuvaa suojaa ja hyvää immuunipuolustusta.
Pidä huolta itsestäsi!
Terveisin Susanna