Työssäni tapaan paljon ihmisiä, joilla on univaikeuksia. Säännöllinen unirytmi on ihan hurjan tärkeä terveyden kannalta. Väsymys vaikuttaa kokonaisuuteen ja tuo jopa vaaratilanteita arkeen. Pitkään jatkuneet nukkumattomuuskaudet alkavat tuntuvat monesta ”olenko tullut hulluksi?” Ja kierre on alkanut…

Joskus on elämässä järkyttäviä asioita tai työt, opiskelu, perhesuhteet, sairaus tai jokin muu koettelemus vie yöunet. Meillä on hirveästi paineita. Stressi! Huhhuh! Monella uni on katkonaista, herätään monta kertaa yössä, eikä saada enää unen päästä kiinni. Se on oikeasti ihan hirveä asia. Ja se koskettaa kaikenikäisiä.

Useat menevät hakemaan apua lääkäriltä, koska tilanne on kestämätön. Unilääkkeet tulevat kuvioon mukaan. Ymmärrän, että se on pika-apu, mutta tilannetta olisi hyvä katsoa laajemmin. Jotain on muutettava, asioihin on saatava ratkaisu. Ikuisesti ei kannata unilääkkeitäkään syödä.

Unettomuus, kuten myös stressi, heikentävät muistia. Uni on yksi meidän suojelureflekseistämme. Unen katsotaan olevan välttämätöntä, jotta meidän aivot säilyttävät normaalin toimintakykynsä. Nukkuminen ei ole ollenkaan passiivista toimintaa. Keho lepää, verenpaine laskee, hengitys harvenee ja pulssi laskee. Silti aivot tekevät kovasti töitä, ne käsittelevät päivän tapahtumia. Myös aineenvaihdunta toimii nukkuessa, ravinteita otetaan talteen. Suolisto tekee omaa työtään, sisäelimet puhdistavat. Aikaisemmin kirjoitinkin vuorokauden biorytmistä, milloin mikäkin sisäelin on yöllä parhaimmillaan ( https://hierontavantaa2.pm3.fi/2015/12/15/vuorokauden-biorytmista/ ). Elimistön tehtävä on myös palautua rasituksesta riittävän levon aikana. Sydänlihas ja koko autonominen lihasjärjestelmä toimii jatkuvasti. Uni palauttaa hermoston toimintaa. Jatkuva epätasapaino vaikuttaa eri järjestelmiin ja suorituskyky huonontuu. Me ihmiset olemme monimutkainen, mutta hienosti suunniteltu kokonaisuus.

Unta tarvitaan myös uuden oppimiseen. Aivot käsittelevät saamaansa tietoa. Olet ehkä joskus huomannut, kuinka aamulla olet saanut ratkaisun vaikeaan asiaan! 😀 Itselläni on niin tapahtunut monesti.

Jos sinulla on univaikeuksia, aloita tarkastelemalla mitä kaikkea sinulla on makuuhuoneessa. Makuuhuone on vain nukkumista varten ja joskus sitä yhtä toista juttua varten…, mutta ei mitään muuta. Pyhitä se huone siis levolle. Elektroniset laitteet häiritsevät joidenkin unta, siirrä kaikki sellainen pois huoneesta. Laita kännykkä latautumaan yön ajaksi toiseen huoneeseen. Älä käytä kännykkää ja surffaa netissä enää ainakaan tuntiin ennen nukkumaan menoa. Aivot käyvät muuten ”ylikierroksilla” eikä uni tule. Ala tietoisesti rauhoittumaan kun nukkumaan meno alkaa lähestymään. Urheilijat sen tietävätkin, kuinka vaikeaa on saada unta heti treenien jälkeen, kun keho ei ole vielä rauhoittunut. Voit tehdä myös rentoutumisharjoituksia ja rauhallisia venytyksiä. Rauhallinen musiikki myös yleensä rentouttaa. Makuuhuone kannattaa myös pitää viileänä, niin ei herää kuumuuteen 🙂 Tuuleta huone raikkaaksi ennen nukkumaan menoa.

Älä mene nukkumaan vihaisena. Sovi riidat ja yritä käsitellä ne valveilla ollessasi. Pyydä anteeksi, anna anteeksi. Jos se on mahdotonta, kerro itsellesi, ettet voi asioille juuri nyt mitään, nyt annat itsellesi luvan levätä ja selvität asiat seuraavana päivänä.

Opettele itsellesi säännöllinen unirytmi. Jos olet tottunut valvomaan yömyöhään, yritä vaikka 10 min aikaisemmin mennä nukkumaan / yö. Säännöllisyys on hyvä asia monelta eri kantilta katsottuna, keho toimii silloin niinkuin sen pitäisikin toimia.

Jos nämä asiat eivät auta mitenkään, tule hermoratahierontaan. Useimmat ovat saaneet siitä avun muiden vaivojen lisäksi. Yöunet ovat pidentyneet, eikä ole tarvinnut yöllä heräillä.

Lisäksi on olemassa luonnollinen ravintolisä, Viva – sahramista uutettu affron®-uute. Siitä on paljon hyviä kokemuksia. Viva auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta sekä parantaa unen laatua. Se auttaa lievittämään myös tavallista stressiä ja rentouttaa. Monet ovat saaneet Vivasta lisää myönteistä mielialaa, koska se auttaa tukemaan hermoston ja aivojen terveellistä toimintaa sekä normaalia psyykkistä ja henkistä toimintaa.

Viva on yhdistelmä viittä B-vitamiinia, jodia ja C-vitamiinia sekä affron®-uutetta. Uute on puhtaista ja ensiluokkaisista espanjalaisen maustesahramin (Crocus sativus L) luoteista. Sahramiuute ja vitamiinit vaikuttavat yleiseen hyvinvointiin. Sahramin bioaktiivisilla aineilla on osoitettu olevan hyvä vaikutus sekä aivojen välittäjäaineisiin että aivoperäiseen hermokasvutekijään. Hermosolut kommunikoivat keskenään käyttäen kemiallisia viestinviejiä, joita kutsutaan aivojen välittäjäaineiksi. Muutoksia hermovälittäjäaineiden pitoisuuksissa ja imeytymisessä on havaittu mm. stressin ja mielialamuutoksen yhteydessä.

Affron®-uutteen on todistettu kliinisissä tutkimuksissa olevan tehokas ja turvallinen, eikä suositusannos aiheuta sivuvaikutuksia. Voit aloittaa Vivan ottamisen milloin vain ja voit lopettaa sen käytön milloin vain. Se ei aiheuta riippuvuutta. Tuote sopii myös yli 12 v. lapsille, voi ottaa saman kuin aikuinenkin eli 2 tablettia päivässä. Joko niin että ottaa yhden tabletin aamulla, tai päivällä ja yhden illalla, tai molemmat kaksi tablettia illalla. Useimmat ovat huomanneet hyviä vaikutuksia jo 1-3 vrk:n kuluttua. Sitä voi ottaa myös kuurina vaikeina aikoina tai sitä voi käyttää pitkään. Viva ei ole mikään lääke, se on luonnollinen ravintolisä.

Tätäkään tuotetta ei ole laitettu myyntiin tosta noin vaan pikaisesti, vaan näissä on pitkät tutkimukset takana. Vivasta on saatu todella paljon myönteistä palautetta, joten voin suositella sitä kaikille! Sitä saa minun kauttani ostaa, joten jos tunnet että olet ihan ”loppu”, ota yhteyttä!

Tasapainoinoa, onnellisuutta ja rentoutta elämään!

– Susanna

Kauttani voi ostaa laatuluokkansa parhaita, korkeatasoisimpia ja räätälöityjä tuotteita, jotka perustuvat uusimpaan farmakologiseen ravintotieteeseen, jossa ruoan aktiivisia ravintoainesosia käytetään taistelemaan modernin elämäntavan tuomaa epätasapainoa vastaan.

ps. Tästä voit katsoa videon Viva-tuotteesta
http://www.zinzino.tv/videos/189adabe101be4c390/viva-presentation-movie-fi