Parhaan nautinnon kesästä saat, kun käytät tietoisesti kaikkia aistejasi. Meillä on upea kesän live-lähetys tällä hetkellä meneillään! Muistutus itsellenikin ja tätä kannattaa todellakin noudattaa!

  1. Näe

Näe luonnon vihreys, luonto on puhjennut kauniina meidän eteemme! Uudet kasvit, kukkaset, lehdet, muurahaiset, linnut, kalojen polskahdukset…. Kaikki ympäristö, se on parhaimmillaan juuri nyt. Elämme täällä Suomessa vuoden valoisinta aikaa, Juhannus lähestyy, katsele ja nauti!

  1. Kuuntele

Lähde luonnon ääreen, vaikka aamulla aikaisin ja kuuntele! Kaikenlaisia luonnon ääniä, lintujen laulua, veden solinaa, laineen liplatusta, tuulen kuiskintaa, soidinmenoja… Ota vastaan ne mielenkiinnolla, mitä voitkaan kuulla!

  1. Haista

Haistele miltä luonto tuoksuu, ruoholle, metsälle, kukkaselle, niitylle, merelle, järvelle, kostealle… Entä savusaunan tuoksu? Vihdan tuoksu. Tuoksu sateen jälkeen.  Anna tuoksun tuoda muistoja mieleesi, olitko silloin lapsi kun haistoit saman tuoksun? Nauti erilaisista tuoksuista!

  1. Maista

Maistele kesän makuja, tuoko se kirpeyttä, makeutta, kitkeryyttä? Onko se suolaista, makeaa, ihanan pehmeää tai suussa sulavaa ja vie kielen mennessään? Uudet perunat, marjat, grilliherkut… Maistele eri makuja, joista saadaan nauttia juuri nyt kesällä!

  1. Tunne

Miltä tuntuu lämpö kalliolla?  Miltä tuntuu hiekka varpaissa? Miltä tuntuu iholla, kun pulahdat uimaan viileään veteen? Miltä tuntuu auringon lämpö tai sadepisarat? Huomioi kaikki ihanat tunteet!

Kun aistit kesän kaikilla aisteillasi, saat siitä muistikuvat alitajuntaasi ja se tuo hyvää oloa muinakin vuodenaikoina.

-Susanna-