Tiedätkö mikä on Metsämieli -menetelmä? Se on psyykkistä ja fyysistä hyvinvointia sekä mielentaitoja vahvistava itsehoito-ohjelma.

Metsämieli ® on tutkittuja luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutuksia hyödyntävä menetelmä.

Sun Jeesin vetäjä Susanna on käynyt Metsämieli -menetelmän vetäjäkoulutuksen ja tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden yhdessä, turvallisesti ja luottamuksellisesti tutustua luonnon tervehdyttäviin vaikutuksiin. Tarjolla on esimerkiksi Metsämielikävely, jossa rauhallisessa tahdissa edetään luonnossa ja tehdään mieltä ja kehoa vahvistavia harjoituksia. Metsämielikävelyn voi tehdä joko ryhmässä, parin kanssa tai yksilöllisesti vetäjän kanssa. Harjoitukset ovat selkeitä ja kaikki pystyvät niitä tekemään.

Luonnolla on meille paljon annettavaa ja tutkittua tietoa löytyy luonnon hyvinvointivaikutuksista. Metsämieliretkestä voi tehdä myös enemmän liikunnallisen, jolloin luontoliikuntaharjoituksien tarkoitus on kehon vahvistaminen sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksien riskien minimointi. Retket räätälöidään toiveiden ja tavoitteiden mukaan.

Stressi vaivaa meitä näinä aikoina yhä enemmän. Metsämieli -menetelmästä on hyötyä mielen rauhoittamiseen, havainnointiin, itsetuntemukseen ja voimavarojen tunnistamiseen. Mielentaitoja voi harjoitella. Luonto johdattelee ja helpottaa olemaan läsnä. Metsämieliharjoituksia voi tehdä erilaisissa luontoympäristöissä; metsässä, veden äärellä tai vaikka puistossa.

Jos ulos ei pääse, harjoituksia voi tehdä eri keinoin myös sisätiloissa, esimerkiksi sairaalaosastolla tai kuntoutumisjaksolla.

 

Lyhytkin aika luonnossa vaikuttaa meihin positiivisesti:

Luonnossa vietetty aika Tutkitut vaikutukset
10 min.                                ➨ Verenpaine laskee.
20 min.                                ➨ Mieliala kohenee.
60 min.                                ➨ Tarkkavaisuus lisääntyy.
2 h                                       ➨ Elimistön puolustusmekanismit elpyvät.
5 h / kuukauden aikana       ➨ Positiiviset tunteet lisääntyvät.
3 päivän retki                    ➨ Elimistön puolustusmekanismit vahvistuvat.
                                            ➨ Syöpää ehkäisevien proteiinien määrä kasvaa.
                                            ➨ Stressihormonien määrä laskee.
                                            ➨ Veren sokeriarvot tasaantuvat
                                            ➨ Masennuksen ja väsymyksen tunne vähenee.
                                            ➨ Elinvoimaisuuden tunne lisääntyy

Metsämielikävely voi olla myös osana pitempää tapahtumaa tai työhyvinvointipäivää. Se voi myös olla yksilöllinen rauhoittumishetki, johon tarvitset nyt apua. Ota rohkeasti yhteyttä: susanna.sunjeesi@gmail.com.