Tanssi on mitä parhainta terveysliikuntaa 🙂  Itse olen elämäni aikana aina silloin tällöin innostunut erilaisista tansseista.  Kaksi vuotiaana, kun kotiamme laajennettiin, tanssin kuulemma rakennusmiehille olohuoneen pöydällä  ja sain tanssimisesta aina markan palkaksi 😀 Sitten lapsena menin balettitunnille. Myöhemmin hiiret ottivat silloisesta verkkokellaristamme balettitossuni parempaan käyttöön. Eli tykkäsivät jyrsiä ne omiksi pesätarpeikseen. No se siitä…. Äitini kävi nuoruudessaan Åke Blomqvistin tanssitunneilla ja sitä kautta äitini opetti minulle paritansseja, mm. valssit, tangot, humpat ja jenkat onnistuu. Opin myös rumban ja samban askeleita 😀 Sitten myöhemmin innostuin Tanssiteatteri Raatikon jazztanssitunneista. Nekin tanssitossut hävisivät jonnekin…

Teini-iässä diskomusa oli ihan taivaallista. Olisin halunut vain aina tanssia, se vei minut johonkin eri atmosfääreihin. Ja vieläkin olen kova tanssimaan diskoa 😀

Myöhemmin olen käynyt lanteita pyörittämässä latinomusan tahdissa Sambic-tunneilla. Sekin oli tosi kivaa ja menen varmaan taas jossain vaiheessa uudelleen. Zumbatunneilla olen myös käynyt Korso Gymillä Mari Sainion tunneilla. Nyt minulla on meneillään Commercial-tunnit StepUp- tanssikoulussa, jossa oma poikani opettaa. Siellä on kanssa ihan mahtavaa! Tanssi auttaa jaksamaan!

Tanssilla on paljon terveysvaikutuksia. Se vaikuttaa myönteisesti mm. hermoston toimintaan, lihasten hallittavuuteen, koordinatioon, reaktiokykyyn, nivelten toimintakykyyn, sydän- ja verisuonistoon, hapenottokykyyn ja aineenvaihduntaan.

Tanssi vaikuttaa myös aivojen toimintaan, se on mitä parhainta aivojumppaa. Nopeassa tahdissa koko keho on mukana, mikä on seuraava askel?, mihin suuntaan? jne.  Siinä ei paljon muita asioita pysty miettimään. Tunnepuoli saa myös harjoitusta tanssista, mieli ja keho tekevät yhteistyötä. Musiikki luo tunnelman, jota sinä itse yrität tulkita ja tuoda esiin. Tanssi on myös sosiaalista toimintaa, paritanssissa tehdään yhteistyötä, siinä tulee mukaan myös kosketuksen voima. Ryhmätanssissa tehdään yhteistyötä ryhmän kanssa ja iloitaan saavutuksista ja onnistumista. Aivan mahtavaa!

 

Suosittelen hyvinvoinnin lisäämiseksi myös tanssia. Erilaisia tanssikouluja on runsaasti. Mene rohkeasti tunneille ja löydä oma tanssisi! 😀 Tanssi auttaa jaksamaan.

Terveisin Susanna