Ravinnon merkitys

 

Ravinto on tärkeä osa terveyttä

”Olet sitä mitä imeytät ja poistat”

Kun ravinteet eivät imeydy suolistolle, tulee keholle ravitsemuksellinen puutostila. Kun kuona-aineet eivät poistu kehosta, koska kehon puhdistajien (mm. maksa, munuaiset, keuhkot, iho) hermotus ei toimi, seuraa omamyrkytystila. Siitä alkavat fyysiset ja psyykkiset oirehtimiset. Tässä kohtaa apu voisi löytyä hermoratahieronnasta. Hieronnan, liikunnan ja hyvän unenlaadun lisäksi, oikea ja terveellinen ravinto pitää sinut kunnossa.  Oikeiden ravinteiden pitäisi päästä solujen sisään ja kuona-aineiden pitäisi päästä solujen sisältä ulos. Siihen vaikuttaa monta tekijää, solukalvo on yksi tärkeimmistä. Solukalvo pyrkii valvomaan, että oma solu pysyy mahdollisimman puhtaana. Esimerkiksi rasvan puuttuminen kovettaa solukalvon.

Kivut ja säryt ovat kehon hätähuutoja! Särkylääkkeet niiden peittämistä. Kun kipuja tulee, jotain olisi tehtävä. Pitkäaikaista särkylääkkeiden käyttöä olisi vältettävä.

Terveys vaatii oikeaa ravintoa ja riittävää päivittäistä nesteenkäyttöä. Kehon toiminnot tarvitsevat vettä.

Pysyäksesi mahdollisimman hyvävointisena, tarvitset ravinnosta joka päivä vitamiinit, kivennäisaineet, välttämättömät rasva- ja aminohapot.

 

Tästä voit lukea B-vitamiineista https://hierontavantaa2.pm3.fi/2016/04/14/b-vitamiinien-orkesteri/

Mitä tiedät vitamiinien sekä kivennäis- ja hivenaineiden merkityksestä terveydelle?

Tästä löytyy joitain vastauksia https://hierontavantaa2.pm3.fi/2016/10/06/voihan-vitamiinit/

Tiedätkö oman rasvahappotasapainosi?
Rasvahappotasapaino kehossa vaikuttaa erittäin moniin asioihin. Meidän täytyy saada tarpeelliset rasvat kehomme käyttöön oikeassa suhteessa, jotta solut toimisivat oikein. Omaa tilannetta ei oikein pysty tietämään, jollei sitä testata verikokeella.

Sinulla voi olla epämääräisiä tuntemuksia (väsymystä, päänsärkyä, unettomuutta, kipuja) tai suurempiakin, jotka voivatkin johtua matala-asteisesta tulehduksesta kehossasi. Se ei ole sama kuin akuutti tulehdus, johon esim. määrätään antibiootteja, vaan puhutaan “kroonisesta hiljaisesta tulehduksesta” (engl. inflammation).  Viimeistään oireiden ilmaannuttua, pitäisi herätä ja tarkistaa oma elämäntilanne; syötkö oikeanlaista ruokaa, nukutko, liikutko ja rentoudutko säännöllisesti ja tarpeeksi? Epätasapaino tuo ongelmia ja mahdollisia sairauksia. Monien sairauksien takana on tulehdustila kehossa. Pitkän ajan kuluessa voi puhjeta mm. diabetes, Alzheimer, syövät, tulehduksellinen suolistosairaus, masennus, allergia tai sydänsairaus.
On paljon helpompi yrittää estää sairauksia puhkeamasta huomioimalla pieniä asioita, kuin hoitaa sitten jo pitkälle edenneitä sairauksia. Usein niitä sitten putkahtaakin monia toisensa perään ja puhutaankin monisairaista.

Yksi syy matala-asteiseen tulehdukseen voi olla omega-6- ja omega 3-rasvahappojen epätasapaino.

Tasapainon hyödyt:
– Ihanteellinen aivojen toiminta *
– Tekee hyvää sydämelle *
– Tehostaa immuunijärjestelmän toimintaa *
Vaikuttaa mm.
Näkökykyyn, verenpaineeseen, lihasten terveyteen, ihon terveyteen ja elastisuuteen, solujen toimintaan, hiuksiin ja kynsiin, luuston terveyteen, poistaa oksidatiivista rasitusta.

Ja vielä todella paljon muuta. Itse nostaisin tärkeäksi esimerkiksi odottavien äitien tilanteen, jolloin sikiölle muodostuu hermosto, kudokset, verisuonet jne. siis kaikki! Odottavan ja imettävän äidin DHA-rasvahapon saanti auttaa sikiön ja rintaruokintaa saavan lapsen aivoja kehittymään normaalisti. DHA auttaa alle vuoden ikäisen lapsen näköä kehittymään normaalisti. EPA- ja DHA-rasvahapot edistävät sydämen normaalia toimintaa.

Jopa välttämättömien rasvahappojen (omega-6 ja omega-3) saamiselle on Pohjoismaisen ministerinousvoston ja WHO:n viralliset suositukset sydämen ja verisuonten terveyden edistämiseksi, mutta niistä ei mainita mitään terveyskeskuksessa. Miksiköhän?

* EU-komssion  säädökset 1924/2006 ja 432/2012

Itse olen testauttanut omat arvoni ja voin auttaa sinua tekemään samoin. Voit testauttaa omat rasvahappotasapainosi minun kauttani  https://hierontavantaa2.pm3.fi/tuote/rasvahappotasapaino/
Keho tarvitsee jatkuvaa suojaa ja hyvää immuunipuolustusta.
Pidä huolta itsestäsi!
Terveisin Susanna

http://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000002743154.html

Kun vertailet tai mietit mikä tuote olisi paras sinulle, katso tuoteselostetta. Ainakin itselleni tärkeitä asioita ovat:

  • mitä tarkalleen tuote sisältää?
  • miten ja missä se on tehty?
  • kuka sitä tekee?
  • onko tuote tummassa pullossa/purkissa eli valolta suojattu?

Suosittelen omega3-rasvahappotuotteista mielelläni esimerkiksi  tätä tuotetta, jota itse olen käyttänyt joka päivä jo yli 5 vuotta. Zinzinon Balance-tuotteet tukevat tervettä ja optimaalista aivojen, sydämen ja immuunijärjestelmän toimintaa. BalanceOil on erittäin korkealaatuinen villikalaöljy, johon on lisätty antioksidanttisuoja suojaamaan öljyä hapettumiselta, lisäksi siinä on D-vitamiinia. Täydellinen luonnontuote, ei lisättyjä kemikaaleja. Villikalaöljy on peräisin sardiineista, anjoviksista ja makrilleista, jotka ovat parhaimmat EPA- ja DHA-rasvahappojen lähteet. BalanceOil ei sisällä lainkaan kasvatettujen lohien öljyä. Omega3-rasvahapot suojaavat solujasi ja laittavat kehosi rasvahappotasapainoa kuntoon.

Oman kehon tilanteesi voit testata koululääketieteen kehittämällä testillä. Testi tehdään kotona tai halutessasi Mikkolan hoitohuoneella, ottamalla muutama tippa verta sormenpäästä, jonka jälkeen testi lähetetään laboratorioon. Kun olet käyttänyt BalanceOilia säännöllisesti päivittäin 4 kuukautta (kunnes myös verisolut ovat uudistuneet), tehdään uusi testi, josta nähdään kuinka BalanceOil on toiminut kehossasi. Itse olen testannut omat arvoni ja olen erittäin tyytyväinen tuloksiin ja saanut varmuuden, että tämä tuote myös toimii.

Jos sinä haluat testata onko ruokavaliosi tasapainoinen vai epätasapainoinen, voit ostaa myös pelkän testin. Kerron mielelläni sinulle eri vaihtoehtoja ja valitsemaan sinulle niistä paras.

Mikäli tarvitset apua testin tekemisessä, voit ottaa yhteyttä sähköpostilla hierontavantaa@gmail.com tai soita minulle p. 050 598 4977.
Terveisin Susanna

Tällainenkin vaihtoehto on, jos villikalaöljy ei sovi sinulle.

Vahva ja tehokas Omega-3 -tuote. Täysin vegaaninen!
Lue tästä lisää:
https://hierontavantaa2.pm3.fi/2017/10/22/balance-perhe-sai-perheenlisaysta/

WILD NUTRITION

Olen tutustunut myös näihin Wild Nutrition -tuotteisiin. Ravinnerikas, ainoastaan ravintoa sisältävä kapseli, ilman synteettisiä aineita. Päätin ottaa myös näitä myyntivalikoimaani.
Kirjoittelen näistä pian lisää 🙂